Jobbik: Arra jogosulatlanokat is segélyeznek Miskolcon

Akt.:
Miskolc – Amíg mások keményen megdolgoznak minden forintért, addig a miskolci városvezetés a szociális és gyermekvédelmi osztályon keresztül immár öt éve törvénytelen segélyezési gyakorlatot folytat, hangzott el a Jobbik és az Érpataki Modell közös pénteki sajtótájékoztatóján – olvasható a Jobbik közleményében.

Szemes István, a Városüzemeltetési Bizottság jobbikos tagja és Dr. Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője szerint Miskolcon úgy segélyezik érdemtelenül is a „szociális hálón lógó” személyeket, hogy a szociális osztály és a gyermekvédelmi szolgálat munkatársai – mint fogalmaztak – meghamisítják a jegyzőkönyvek tartalmát: ahol nincs lakószoba, ott is belehamisítják, hogy van, vagy ahol nincs ház, csak pince, szerszámos bódé vagy épp zöldségtároló oda is bejelölik, hogy van ház, lakás. Ennek köszönhetően arra jogosulatlan személyek is megkapják a segélyeket, hogy aztán ebből finanszírozzák kiilleszkedett életmódjukat.

Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke közleményében a Jobbik szerint a jegyzőkönyv hamisítás oka valószínűsíthetően az, hogy a gyermekjóléti szolgálat munkatársainak „megesik a szíve” a segélyekért folyamodókon, vagyis hivatali kötelezettségeiket megszegve a miskolciak adóforintjainak terhére jótékonykodnak az improduktív társadalmi rétegek javára.

„Ön kap egyetlen forintot is jogtalanul? Ön szerint is ez a legjobb felhasználása az állam és önkormányzat fennhatósága alá tartozó összegeknek, vagy inkább munkahelyteremtésre és vállalkozás fejlesztésre kellene fordítani?” – tette fel kérdéseit Szemes István. Közölte: amennyiben Miskolcon a Jobbik átveszi a városvezetést – a referenciával rendelkező – Érpataki Modell szellemiségével és gyakorlati módszereivel fogják megszüntetni a törvénytelen segélykifizetéseket.
hirdetés
hirdet�s