Magyarország

2011.09.24. 12:46

MSZP: keresztet vethetnek a fővárosiak az új villamosokra és trolikra

Budapest, 2011. szeptember 24., szombat (MTI) - A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője szerint Budapest vezetése és a kormány alkalmatlansága miatt a fővárosiak keresztet vethetnek a 4-es metró folytatására, valamint az európai uniós támogatásból vásárolni tervezett trolibuszokra és villamosokra.

Budapest, 2011. szeptember 24., szombat (MTI) - A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője szerint Budapest vezetése és a kormány alkalmatlansága miatt a fővárosiak keresztet vethetnek a 4-es metró folytatására, valamint az európai uniós támogatásból vásárolni tervezett trolibuszokra és villamosokra.Horváth Csaba az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy az 1-es és a 3-as villamos átépítése, meghosszabbítása is elmaradhat.

A szocialista politikus azonnali és gyors cselekvést vár Tarlós István főpolgármestertől, mert szerinte "a városvezetésben eluralkodó káosz és fideszes zsákmányszerző belháború már nemcsak Budapest jövőjét, hanem napi működését veszélyezteti".

A Magyar Nemzet pénteken arról írt, hogy nem tudja támogatni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mert annak forrásigénye (118 milliárd forint) egyedül több, mint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a városi és elővárosi közlekedésre fordítható 98 milliárd forintos keret.

A főváros ugyanakkor fenntartja a közlekedésfejlesztési projektjavaslatait, és - mint az Tarlós Istvánnak a nemzeti fejlesztési miniszterhez címzett, az MTI birtokába került leveléből kiderült - azt várja, hogy Fellegi Tamás aláírja a támogató levelet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!