Jobbik: a párt többséget szerzett Tapolca képviselő-testületében

Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) – A vasárnap Tapolca két választókerületében szerzett győzelmével a Jobbik már többséggel rendelkezik a település képviselő-testületében is – közölte a párt vasárnap este az MTI-vel.

Nem sokkal korábban Ughy Jenőné, a tapolcai önkormányzat jegyzője az MTI-nek azt mondta: az előzetes adatok szerint Tapolca mindkét választókerületében a Jobbik jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást. A Veszprém megyei település 3-as számú választókerületében Pass Sándor, az 5-ös számú választókerületben pedig Décsey Sándor nyerte a választást.

A Jobbik a közleményében azt írta: “az ellenzék vezető erejének jelöltjei pártszínekben győzték le a Fidesz színeit fel nem vállaló, függetlenként induló kormánypárti jelölteket”. A nemzeti erő ezzel a két győzelemmel már többséggel rendelkezik Tapolca képviselő-testületében is. Külön sikerként értékelték, hogy a jobbikos jelöltek mindkét választókerületben több szavazatot szereztek, mint a többi jelölt együttvéve.

“A tapolcai önkormányzati választáson a Jobbik mint kormányváltó erő mögé ismét felsorakozott a magyar emberek többsége” – fogalmaztak a közleményben.

– MTI –