Jobbik: A miskolci városvezetés álljon ki a magyar föld védelméért

Miskolc – A Jobbik a magyar föld védelméről szóló nyilatkozatot kíván a miskolci közgyűlés elé terjeszteni, melyben azt javasolják: Miskolc vezetése kezdeményezze a kormánynál a külföldiek földszerzésének leállítását. Az erről tartott sajtótájékoztatón Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztetett a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Sebestyén László szavaira, aki azt mondta: „Külföldieknek annyi esélyük lesz magyar földet vásárolni, mint ma délután aranyat mosni a Szinvából”.

Ennek ellenére mára ezer hektár fölé emelkedett a külföldiek által felvásárolt magyar termőföld mennyisége, hívta fel a figyelmet Pakusza. A Jobbik képviselője úgy véli, minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni a külföldiek földvásárlását, ezért a Jobbik nyilatkozattételt fog javasolni áprilisban. Ebben azt kezdeményezik, hogy a közgyűlés szólítsa fel Magyarország kormányát a magyar föld védelmére, olyan pályáztatás kialakítására, amely külföldiek helyett a helyi családi gazdaságok és önkormányzatok lehetőségeit bővíti.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s