Jobbik: A Miskolc Holding dolgozói már tüntetni is készek

Akt.:
Miskolc – Január óta hiába várják a Miskolc Holding dolgozói, hogy megkapják a 2015-ös évre beígért 3 százalékos béremelésüket. Ha szeptember 30-ig sem kerül sor megállapodásra, a szakszervezetek tüntetést szerveznek, hangzott el a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter emlékeztetett, a Jobbik júliusban sajtótájékoztatón, szeptemberben pedig a közgyűlésen jelezte, nem várhat tovább a bérrendezés, hiszen 3 ezer munkavállalóról van szó, akinek az átlagfizetése jelenleg 13 százalékkal marad el az országos szinttől. A fizetésemelés átlagosan havi 4 ezer forint körüli összeget jelentene, azonban a Fidesz szerint sikeresen működő vagyonkezelő ezt sem képes kifizetni, miközben a vezetők milliókat visznek haza. A képviselő szerint a fizetésképtelenség jól jelzi Miskolc gazdaságnak valódi állapotát: a háztartások nem gyarapodnak, hanem elszegényednek a városban, mondta.

A Jobbik frakcióvezetője közölte azt is, a Miskolc Holding szakszervezetei szeptember 30-ig adtak határidőt a holding vezetésének a bérkérdés rendezésére, ellenkező esetben utcára hívják a dolgozókat. A Jobbik üdvözli a döntést, mondta Jakab Péter, aki szerint a munkavállalók kilenc hónapig türelmesen, de hiába vártak arra, hogy a városvezetés megértse: üres sikerpropagandából nem lehet kenyeret venni.

Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője
hirdetés


hirdet�s