Jobbik: a kormány faluromboló vidékpolitikát folytat

Celldömölk, 2012. május 15., kedd (MTI) – Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a kormány az elmúlt két évben olyan vidékromboló politikát folytatott, amely arra ösztönzi a falvak lakóit, hogy adják fel vidéki életmódjukat, és költözzenek a városba.

A Jobbik elnöke celldömölki lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján kedden azt mondta, ha pártja kormányra kerül, azért fog dolgozni, hogy a falvak megtartóereje megmaradjon, és élhetőbb körülményeket teremtsen a vidéken élő embereknek.

Radikális változásokra van szükség a politika, a gazdaság, az oktatás és szinte az élet minden területén, a problémák gyökeréig le kell menni, ezt a “maszatolást”, amit a kormánypártok folytatnak, be kell fejezni – mondta Vona Gábor.
A sajtótájékoztatón mutatták be Kurucz Attilát, a Vas megyei Kemenessömjén polgármesterét, aki belépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomba. Kurucz Attilát 2007. május 6-án időközi önkormányzati választáson független jelöltként választották meg polgármesternek.

Az MTI tudósítójának kérdésére válaszolva elmondta: hosszabb ideje fontolgatta csatlakozását a Jobbikhoz.
A Jobbik meg akarja őrizni a termőföldet a magyar embereknek, határozottan fellép a zsebszerződések ellen, amelyek nagy gondot okoznak Kemenesalján is – fűzte hozzá.

Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei szervezetének elnöke, országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte: 2010-ben az önkormányzati választásokon Hegyháthodászon Dervalics Rolandot a Jobbik jelöltjeként választották meg polgármesternek, és most már két vasi településen van polgármesterük.

A sajtótájékoztatót követő lakossági fórumon Vona Gábor úgy fogalmazott: a kistelepülések polgármesterei közül sokan viseltetnek szimpátiával a Jobbik politikája iránt, de ezt ma még kevesen merik közülük felvállalni.

– MTI –