Jobbik: a kormány csődje, hogy még a saját politikusai is külföldre mennek dolgozni

Budapest, 2012. október 26., péntek (MTI) – A Jobbik szerint a kormány csődjét mutatja, hogy már fideszes önkormányzati politikusok is külföldre mennek munkát vállalni – jelentette ki Bertha Szilvia országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

A Dunántúli Napló szerdán adott hírt arról, hogy lemond alpolgármesteri címéről Siklós fideszes alpolgármestere. Varga Tamás az okokról annyit mondott, hogy kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot külföldről, az idegenforgalom területéről, és valószínűleg ott folytatja majd karrierjét.

Bertha Szilvia szerint nem ez az egyetlen példa a közelmúltból arra, hogy kormánypárti önkormányzati politikusok külföldre utaznak munkát vállalni.

A Jobbik szerint ha ezek a politikusok azért döntöttek a külföldre költözés mellett, mert Magyarországon élhetetlen a gazdasági környezet, akkor az azt jelenti, hogy a kormány csődöt mondott és le kellene mondania. Ha viszont az esetleges többletbevételek miatt költöznek külföldre, akkor “az morális csőd, mert ilyen mentalitású politikusokkal nem lehet országot vezetni, pláne nem nemzeti köntösbe bújtatva” – fogalmazott Bertha Szilvia.

A Jobbik szerint a politikusokat is elérő kivándorlási hullám annak köszönhető, hogy a reálkeresetek folyamatosan csökkennek, ahogy a munkahelyek száma is, nő az infláció, a munkaügyi szabályok folyamatosan változnak, a szociális háló “nulla”, a hitelintézetek megfojtják a társadalmat, az oktatási rendszer pedig semmilyen jövőt nem tud kínálni a fiataloknak.

A Jobbik úgy ítéli meg: az államadósság újratárgyalása elkerülhetetlen lenne és az így felszabaduló forrásokkal be lehetne indítani a gazdaságot, amely a társadalomra is pozitív hatással lehetne.

– MTI –