Jobbik: A Fideszt nem érdekli, ha sztrájk lesz Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - Jobbik: A Fideszt nem érdekli, ha sztrájk lesz Miskolcon
Illusztráció - Jobbik: A Fideszt nem érdekli, ha sztrájk lesz Miskolcon
Miskolc – „Így a miskolciaknak fel kell készülniük arra, hogy a városvezetés nemtörődömsége miatt valóban nem, vagy csak késve fognak eljutni az iskolába, munkahelyre, kórházba” – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.

Úgy véli, Miskolc múlt heti rendkívüli közgyűlésén a képviselők megvitathatták volna a kialakult, valóban rendkívüli helyzetet, miután a közlekedési dolgozók sztrájkot helyeztek kilátásba a 2015-re megígért, de elmaradt béremelés miatt.

„Kriza Ákosnak lehetősége lett volna sürgősségi indítvány keretében rendezni a kérdést, megelőzve a sztrájkot, ezzel azonban nem kívánt élni. Ráadásul a Fidesz még csak tárgyalni sem volt hajlandó se a sztrájkról, se az elmaradt béremelésről, helyette kivonultak, a szót pedig elvették a Jobbiktól” – idézte fel a történteket az ellenzéki politikus. Hozzátette: a sztrájkot csak béremeléssel lehet elkerülni, ez minden miskolci érdeke pártállástól függetlenül.

ÉM


Sztrájk Miskolcon: lemaradhatunk, elkéshetünk, ha kezdődik

Miskolc – A szolgáltató és a sztrájkra készülő szakszervezetek százalékokkal számolnak. Mi mire számíthatunk?

Mire készülhetünk, mi lesz a sztrájk idején Miskolcon?

Miskolc – Egy biztos: ha kihirdetik a munkabeszüntetést, ajánlatos lesz hamarabb útra kelni.


MSZP: „Nem tűrhető tovább, amit ez a kormány művel az országgal!”

Miskolc – „Elképesztő, hogy miközben két kézzel szórják a pénzt hülyeségekre, addig százmilliárdokat vonnak ki az egészségügyből és az oktatásból, az embereket pedig nyomorúságos bérekért dolgoztatják” – jelentette ki Szanyi Tibor, az MSZP EP képviselője csütörtökön Miskolcon.

MVK: Béremelési ajánlat fenntartva, a közlekedés zavartalan lesz a városban

Miskolc – “Az elkövetkezendő napokban is zavartalan lesz a közlekedés városunkban, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szakemberei minden fennakadás nélkül végzik feladataikat” – olvasható a Miskolc Holding csütörtöki közleményében.

MVK: Munkabeszüntetés lehet, de még nem tudják az idejét

Miskolc – Nem egyeztek meg az elégséges szolgáltatásról a sztrájkra készülő közlekedési szakszervezetek és a Holding.

MSZP: Fizetésemeléssel kerüljék el a sztrájkot!

Miskolc – Ne az elégséges szolgáltatás mértékén vitatkozzanak az MVK-s dolgozókkal, hanem adják meg nekik azt a 3 százalékos fizetésemelést, ami jár nekik. Így el lehet kerülni a minden résztvevő, de különösen a miskolci utazóközönség számára kellemetlen sztrájkot. Minderről két MSZP-s politikus, dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője és dr. Simon Gábor önkormányzati frakcióvezető beszélt szerdán Miskolcon.

Jobbik: Ha sztrájk lesz, Krizának mennie kell

Miskolc – „A miskolci Fidesz eddig 3 ezer holdingdolgozót vett semmibe, egy közlekedési sztrájk kockáztatásával már 160 ezer miskolcival teszik ugyanezt” – hangzott el Jakab Péternek, a Jobbik miskolci frakcióvezetőjének keddi sajtótájékoztatóján.
hirdetés


hirdet�s