Jobbik: a Fidesz nem áll ki a pedagógusokért

Miskolc – A Jobbik szerint a fideszes képviselők cserbenhagyták a pedagógusokat. Mindezt Pakusza Zoltán, a párt miskolci elnöke mondta pénteki sajtótájékoztatóján.

Még október elején kérte a miskolci, fideszes országgyűlési képviselőket, hogy támogassák munkájukban a miskolci pedagógusokat. Akkor Pakusza Zoltán elmondta: az IMF „diktátuma” a pedagógus életpályamodell bevezetését is keresztülhúzhatja, ezért a Jobbik parlamenti vitanap megtartását kezdeményezi a pedagógusok, az oktatás helyzetével kapcsolatban. „De tisztában vagyunk vele, hogy képviselőink kevesen vannak ahhoz, hogy azt önállóan el tudják érni, ezért felszólítjuk Miskolc fideszes parlamenti képviselőit, hogy álljanak ki a helyi pedagógusok mellett, és aláírásukkal ők is támogassák a vitanap megtartását” – fogalmazott akkor.

A jobbikos képviselő pénteken sajtótájékoztatón jelentette be: egy fideszes képviselő sem írta alá kezdeményezésüket.

Azt is elmondta: a Jobbikot gyakran éri az a vád, hogy az utcán politizál, de, a vitanap kezdeményezése egy gesztus is volt részükről, hogy párbeszédet kezdeményezzenek, a kormánypárttal, amelynek politikusai elutasították őket.

ÉM-NSZR

Címkék: , ,