Jobbik: A Fidesz a miskolci idősek egészségével játszik

Akt.:
Miskolc – Ezt állítja a Jobbik miskolci frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a megyeszékhely szociális étkeztetését biztosító főzőkonyhák egyike sem felel meg sem az ÁNTSZ, sem az élelmiszerbiztonsági, sem a közegészségügyi előírásoknak.

Jakab Péter szerint a Fidesz képmutató a miskolci nyugdíjasokkal szemben: a városvezetés a Salkaházi programon keresztül 400 milliót különített el, hogy megbecsülésük jeleként többek között Fásy mulatóval szórakoztassák a szépkorúakat. Arra viszont már nem biztosítanak forrást, hogy a legrászorultabbak megfelelő étkezést kapjanak.

A frakcióvezető a keddi sajtótájékoztatón elmondta: jelenleg Miskolcon három főzőkonyhán napi 1600 adag étellel biztosítják azoknak a jórészt időskorú miskolciaknak az étkeztetését, akik koruknál fogva már nem képesek háztartást vezetni. Jelenleg a három konyha egyike sem felel meg sem az ÁNTSZ, sem a közegészségügyi, sem az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, a Fidesz ennek ellenére azonnali intézkedés helyett csupán egy öt éves program részeként tervezi a konyhák modernizálását, állítja Jakab.

Vajon hány embert betegített meg eddig a városvezetés felelőtlen magatartása, és hányat fog a jövőben, hogyan működhetnek a konyhák úgy, hogy nem felelnek meg sem a közegészségügyi, sem az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, mit tettek a hatóságok a miskolciak egészségének védelmében, meddig fognak egészségre veszélyes konyhákon főzni a nyugdíjasoknak, végezetül ha Fásy mulatóra jut pénz, miért nem jut a legalapvetőbb szolgáltatásokra is – tette fel kérdéseit a jobbikos politikus a keddi miskolci sajtótájékoztatón.


Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény: Alaptalanok a Jobbik állításai

Miskolc – A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény hivatalos válasza a Jobbik keddi, “A FIDESZ a miskolci nyugdíjasok életével játszik” című sajtótájékoztatójára. tovább »

hirdetés


hirdet�s