Sajóbábony

2019.10.03. 08:30

Letették az épülő bölcsőde alapkövét

Sajóbábonyban huszonnégy férőhelyes bölcsőde épül százötven millió forintos uniós támogatásból.

Detzky Anna

Az ünnepélyes pillanat

Fotó: Ádám János

Az épület alapkövét szerdán Hubay György országgyűlési képviselő, Bánné Dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Szilva István, Sajóbábony város polgármestere és Pászti Sándor, a kivitelező Bau-Alex Kft. ügyvezető igazgatója tette le. Az alapkőbe egy hengert helyeztek a bölcsőde terveivel, a képviselő-testület névsorával, a helyi Bábony Info újsággal és az Észak-Magyarország napilap aznapi számával.

„Az intézmény révén, 24 család lehetőséget kap arra, hogy ne kelljen gépkocsival bölcsődébe vinni a gyermekeit. A fejlesztés része a csoportszobai, gyermek fürdőszobai, öltözői és játszóipari eszközök beszerzése is. Emellett kisgyermek ellátása területén jártas szakember Jarasovics Lászlóné és öt főállású alkalmazott bevonására nyílt lehetőség a projekt tervezése során,” – foglalta össze Hubay György.

 

„Amikor épülő közoktatási intézmények előkészületeinél lehetünk jelen, azzal a jövő generációinak fejlesztésében veszünk részt. A családalapítás, a vidék fiatalítása és a nemzet gyarapítása fontos cél. A bölcsőde pedig az első olyan közeg, ahol a gyermek először érintkezik a családon kívüli világgal és tanulmányainak megalapozásához szükséges első lépéseket megteheti,” – mondta Bánné Dr. Gál Boglárka.

„A mai nap számunkra történelmi, amit a tények és a számok is bizonyítanak. Egészen 1980 óta nem építettek új épületet Sajóbábonyban. A helyszín különleges, hiszen a település egyik legrégebbi utcájában fog megépülni az intézmény. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy 2020. júniusában már a bölcsődeavató ünnepségén találkozzunk újra,” – zárta az ünnepséget dr. Szilva István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában