Sport

2013.04.14. 10:39

Ózdi sprintversenyen a bajnok

Ózd - Egyes rajtszámot kapott a bajnok Ózdon. Néhány nappal az egri futamgyőzelem után Kazár Miklós ismét versenyautóba ül.

Ózd - Egyes rajtszámot kapott a bajnok Ózdon. Néhány nappal az egri futamgyőzelem után Kazár Miklós ismét versenyautóba ül.A Maximmun Racing Team versenyzője az I. Suzuki Kaiser Ózd Rally Sprinten áll rajthoz, méghozzá a megívásos kategóriában. A miskolci pilóta egy kicsit a tavalyi esztendőt idézi vissza, hiszen vasárnap egy R4-es Mitsubishivel vág neki a három körgyorsasági szakasznak.

- Kiss Viktor autójában fogok ülni ezen a napon, tehát ez a Mitsubishi duplán fog szerepelni a versenyen - erősítette meg Kazár Miklós. - A tavalyi esztendő végén mentem utoljára ilyen autóval, úgyhogy egy kis múltidézés lesz számomra ez a sprintverseny. Természetesen annyira nem veszem komolyan, de van néhány ember a mezőnyben, akinek szeretnék segíteni. Talán ha megosztom velük a tapasztalataimat, akkor egy kicsit gyorsulni tudnak majd a királdi körön és a későbbi viadalokon is. Kaptam egy jó lehetőséget, szeretnék élni vele és jól érezni magam ezen a szép hétvégén. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy szűk egy hónap múlva visszatérünk erre a környékre, hiszen a 19. Miskolc Rallynak része lesz ez a pálya is. Igaz, nem ilyen formában, de az aszfalt állapotáról azért lehet információkat gyűjteni.

Az MNASZ által indított amatőr rally kupa első északi versenyén több mint hetven páros áll majd rajthoz, de néhány ORB-s pilóta is kihasználja a lehetőséget a tesztelésre. Kazár Miklós is így tesz, és vasárnap reggel ismét a volán mögé ül. Az észak-borsodi régióban az első gyorsasági szakasz április 14-én, vasárnap reggel fél nyolckor kezdődik, ezután pedig a délutáni órákig folyamatosan zajlik majd a viadal. A szurkolók a királdi szervizparkban személyesen is találkozhatnak a tavalyi magyar bajnokkal, mert Kazár Miklós nem csak versenyezni fog, hanem néhány jó tanácsot is ad majd egy-két versenyzőtársának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!