Jó út vezet Borsodgesztre

Jó út vezet Borsodgesztre
© Fotó: Tóth Balázs
Borsodgeszt – Ünnepélyesen is átadták a felújított borsodgeszti bekötőutat.

A több mint négy kilométeres út fél évszázada kapott aszfaltot, s huszonöt éve kopóréteget, így rossz állapotban volt. Most 250 millió forintból, európai uniós támogatással újult meg.

Fotó: Tóth Balázs Fotó: Tóth Balázs ©

Tóth Lajos Zoltán, Borsodgeszt polgármester Neil Armstrong híres mondatát átfogalmaz azt mondta, kis lépés ez az országnak, de hatalmas ugrás a borsodgesztieknek. Gyerekkorában azt hitte, az útépítéshez csak aszfalt és gép kell, de kiderült, állhatatos testületre, a kérést meghalló képviselőre, pályázatra és azt jóváhagyó kormányra is szükség van. Megköszönte a segítségét Tállai András országgyűlési képviselőnek, a Magyar Közút Nzrt-nek és a kivitelező Colasnak.

Tállai András szerint a 288 lakosú településnek sok mindene van, bár oktatási intézményei nincsenek. A kormány nem mond le róluk, azt szeretné, hogy az emberek a szülőfalujukban is boldoguljanak, itt adottak ehhez a feltételek. Van jövője a településnek, hiszen új művelődési házat, szennyvíz-csatornát építenek.

Fotó: Tóth Balázs Fotó: Tóth Balázs ©

Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod megyei igazgatója kifejtette, idén a megyében 163 kilométer utat újítottak föl, a tervezettek közül csak Mezőkeresztesen maradt ki egy rövid szakasz a város más pályázatai miatt folyó munkák miatt. A geszti bekötőút pályaszerkezetét néhol cserélték, az út két aszfaltréteget, szélességjelzőket kapott, rendezték a padkát és az árkokat, az íveknél rázóburkolatot építettek. A többiekkel együtt biztonságos közlekedést kívánt.

T. B.