Friss hírek

2007.12.14. 17:25

SZTRÁJK - Továbbra sincs megállapodás az elégséges szolgáltatásról a MÁV és a szakszervezetek között

<p>Továbbra sem sikerült megállapodni az elégséges szolgáltatások mértékéről a MÁV-nak és a vasutas szakszervezeteknek a hétfőn kezdődő sztrájk idejére. A vasúttársaság továbbra is azt kéri az érdekképviseletektől, hogy a munkabeszüntetés alatt kiszámítható legyen a vonatközlekedés és megfelelő számú szerelvény induljon, különös tekintettel a karácsonyi időszakban megnövekvő utazási igényekre. A tárgyalások vasárnap folytatódnak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a MÁV.</p>

A személyszállításért felelős MÁV Start továbbra is kitart amellett, hogy a sztrájk kezdete előtt, azaz a hétfőn reggel 6 óra előtt induló vonatok egészen a végállomásig menjenek el és ne álljanak meg a munkabeszüntetés kezdetekor a legközelebbi állomáson. Ezen felül azt is javasolják, hogy a sztrájk ideje alatt a fővonalakon naponta két pár InterCity, két pár gyors és három pár személyvonat szállítsa az utasokat.
A budapesti és vidéki elővárosi vonalakon a társaság a hétvégi menetrend szerint biztosítaná a még elégséges szolgáltatást, a mellékvonalakon pedig napi három pár vonat közlekedését látják szükségesnek.
A MÁV Start azt is kérte, hogy a nemzetközi vonatok mindegyike közlekedjen a sztrájk ideje alatt is.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) ezzel szemben naponta két pár vonatot indítana el: egyet reggel, egyet pedig délután. A vasúttársaság szerint ez az utasok biztonságát veszélyezteti, hiszen egy ilyen közlekedésnél várhatóan már az induló állomásokon megtelnének a vonatok.

A MÁV közleményében hangsúlyozza, hogy elfogadható ajánlat esetén továbbra is kész a kompromisszumra, azonban az utasok biztonságát és a fuvarozók érdekeit sértő megállapodást nem tud elfogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!