Jó jel az utakon Miskolcon

Miskolc – A nagymértékű nyári kátyúzás során 23.000 négyzetméternyi útfelület újul meg Miskolcon, 139 helyszínen javítanak burkolati hibát, 15.400 négyzetméteren aszfaltoznak. A miskolci önkormányzat kezelésében lévő úthálózaton újrafestik az útburkolati jeleket is, mintegy 11.000 négyzetméteren.

Miskolcon több mint 400 kilométernyi szilárd burkolatú úthálózat van, amelynek fenntartása a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. feladata. A folyamatos kátyúzás mellett minden nyáron nagyobb mértékű útjavítás történik, most ezzel párhuzamosan az útburkolati jeleket is felújítják. A burkolati jelek teljes mennyisége a városban 19.800 négyzetméter. Ennek felújítása július végén kezdődött és eddig 3000 négyzetméterrel végeztek. Az eredmény látható többek között a belvárosban, az északi és déli tehermentesítőn, a Tiszai pályaudvar környékén és Görömböly városrészben. A munkavégzés viszont kevésbé látványos, főleg a nagy forgalmú utak esetében, ott ugyanis azt este, éjszaka végzik mind a gépi-, mind pedig a kézi jelfestést.

Az elmúlt évben 10.400 négyzetméteren volt felújító festés, az idénre tervezett felújítással a burkolati hibák kijavítása mellett az önkormányzat útjain az útburkolati jelek is megújulnak. Sorrendben először a közintézmények, iskolák környékén, a főútvonalakon és az idegenforgalmi szempontból jelentős helyszíneken, ezt követően a kisebb forgalmú utakon.

A közintézmények – iskolák, óvodák – előtt és a nagy forgalmú utak esetében szeptember 2-ig kell végezni a munkával, a teljes munka bejezése november közepére várható.

Az Önkormányzat minden évben jelentős összeget fordít a szilárd burkolatú közúthálózatának fenntartására, idén útburkolati hibák javítására 200 millió, útburkolati jelek felújító festésére 25 millió forintot különített el.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding, Kommunikációs- és PR vezető –
hirdetés


hirdet�s