Jó irányban halad az ETU “hajója”

Jó irányban halad az ETU “hajója”

Lausanne-ban eldőlt, az elmúlt négy évhez hasonlóan a következő ciklusban is egy fiatal tiszaújvárosi sportdiplomata, Márkus Gergely lesz az Európai Triatlon Szövetség (ETU) főtitkára.

– A nemrégiben Svájcban megtartott tisztújító közgyűlésen meglehetősen sok személyi változás történt, hiszen a 11 tagú elnökségből mindössze négyen maradtunk – hangsúlyozta Márkus Gergely. – Ez azt mutatja, hogy nagy az érdeklődés, a tenni akarás az európai országok képviselői részéről. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a kollégák napjainkra egy nyugalmas vizeken evező, egyre jobban gyorsuló “hajót” látnak az ETU-ban, melyre véleményük szerint is jó “felszállni”. Az a tény, hogy a spanyol Marisol Casado elnök-asszonyt és engem is egyhangú szavazást követően választottak meg, azt bizonyítja, hogy jó irányban haladunk. Az anyagi és munkafeltételek megteremtését követően a következő négy év már a minőségi munkáról szólhat.

Kiemelt feladatok

Az ETU új elnöksége már a közgyűlést követően – még Lausanne-ban – megtartotta első összejövetelét, ahol megfogalmazták a következő időszakra vonatkozó legfontosabb feladatokat is.

– Mindenekelőtt egy tevékenységünket meghatározó részletes tervet kell kidolgoznunk – vélekedett a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Végrehajtó Bizottságában Európát képviselő, valamint kontinensünk és Afrika sportágfejlesztési igazgatójaként is tevékenykedő Márkus Gergely.

A televíziós közvetítések, a média, a kommunikáció terén sokat kell előrelépni, melyre áldozni kell a jövőben. Ki kell alakítanunk egy olyan, 5-6 állomásból álló versenyrendszert, mely “zászlóshajója” az Európa-kupa sorozatnak. Ezzel összefüggő feladat, hogy olyan feltételeket teremtsünk, melynek köszönhetően versenyzőink a lehető legtöbb világranglista-pontot gyűjthetik a pekingi olimpiára való kvalifikációhoz. Szintén kiemelten kezeljük az utánpótlás nevelés és az edzőképzés további fejlesztését. Az októberi elnökségi ülésünkön már konkrét javaslatokat teszünk az asztalra, melyek alkalmazásáról – csakúgy, mint az 2007-es felnőtt Eb helyszínéről – dönteni is fogunk.

SZIS