Jó hetet zárva utazott Melbourne-be Fucsovics Márton

A canberrai döntősnek járó plakettet is magával vihette Fucsovics Márton Melbourne-be
A canberrai döntősnek járó plakettet is magával vihette Fucsovics Márton Melbourne-be - © Fotó: Facebook
Nyíregyháza – Fucsovics Márton ugyan lemaradt a canberrai tornagyőzelemről, de bizakodó az év első Grand Slam-tornája előtt.

Az első játszma megnyerése után közel került ahhoz Fucsovics Márton (85. a világranglistán), hogy ezévi második fellépésén máris megszerezze első tornagyőzelmét, de a canberrai ATP-challengerverseny szombati döntőjében végül az olasz Andreas Seppi (87.) legyőzte.

A versenyen hetedik helyen kiemelt olasz ellen az első szettben öt bréklabdát is hárított, majd 4:1-es hátrányból fordított az eggyel alacsonyabb kiemelési számmal rendelkező nyíregyházi teniszező, aki 5:5-nél az ötödik bréklabda értékesítésével került lépéselőnybe, aztán az adogatásaival le is zárta az első szettet (7:5). A második és harmadik játszmában is volt lehetősége Marcinak arra, hogy elvegye Seppi adogatását (a másodikban egyszer, az olasz 5:3-as vezetésénél el is vette), de ezekben a játszmákban az olasz használta ki jobban a lehetőségeit, és 5:7, 6:4, 6:3-ra nyerte meg a 2 óra 17 percen át tartó mérkőzést. Ennek köszönhetően Seppi várhatóan a 76., Fucsovics a 80. helyen állva, karrierje eddigi legjobb helyezését (84.) megdöntve kezdi az új hetet és az Australian Opent.

Marci és csipet csapata a szombati döntő után Melbourne, vagyis az idei első Grand Slam-torna felé vette az irányt. A nyíregyházi teniszezőnek ez lesz a negyedik GS-főtáblás versenye, az első az Australian Openen, egyúttal ugyancsak az első, amelyen nem harminc év feletti riválist kapott először ellenfélnek. Az eddigi fellépések közül 2016-ban a US Openen a spanyol Nicolás Almagrótól (6:1, 6:4, 7:6), tavaly Wimbledonban a luxemburgi Gilles Müllertől (7:5, 6:4, 6:2), New Yorkban pedig a francia Nicolas Mahut-tól (6:3, 2:6, 6:4, 2:6, 7:6) kapott ki az első fordulóban.

Ezúttal is európai lesz az első ellenfél, vélhetően kedden, mert az első napi, vagyis a hétfői programban nem szerepel az elsőszámú magyar férfijátékos Radu Albot (88.) elleni mérkőzése. A moldovai ellen 3–1-re áll Marci mérlege, igaz, egyetlen vereségét Grand Slam-torna, a 2014-es US Open selejtezőjében szenvedte el.

– Nagy meccs volt, kemény küzdelem, de most nem én jöttem ki győztesen – utalt a szombati döntőjére Facebook-bejegyzésében Fucsovics Márton. – Nagyon jó hetet zártam, sajnálom, hogy nem jött össze végül a tökéletes kezdés, de bizakodó vagyok az Open kapcsán, miután továbbra is érzem a játékot. Már utazunk is tovább, úgy tűnik, hogy két napom lesz akklimatizálódni és megszokni a melbourne-i pályát.

KM-BTSporthírek