Jó és fontos együttműködés

Jó és fontos együttműködés
A kazincbarcikai rendőrök is együttműködnek a vadászokkal.

Vadász-Rendőr szakmai fórumot tartottak Putnokon a XIV. a Gömör Expo társrendezvényeként a VI. Gömöri Vadásznap alkalmából.
Az eseményen  dr. Toldi Tóth Gábor alezredes, a kazincbarcikai rendőrkapitányság vezetője együttműködési szerződést írt alá a térségi vadásztársaságok vezetőivel. Előadásában elmondta, minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy ez a kapcsolat működőképes legyen.
Az ózdi rendőrkapitányság vezetője, dr. Varga László alezredes elmondta: ők már korábban megkötötték az együttműködést a térségükhöz tartozó vadásztársaságokkal, és az eltelt időszak bebizonyította, hogy nemcsak papíron, hanem a valóságban is jól együttműködnek a vadászokkal.
Tamás Barnabás országgyűlési képviselő beszédében pozitívan értékelte az összefogást, ami a rendőrség és a vadászok között jött létre.
A szakmai fórum iránt nagy volt az érdeklődés. Dr. Székely László, a B.-A.-Z. Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség elnöke előadásában beszélt az írott és íratlan vadászati törvényekről, mely minden vadászra vonatkozik.
Gyurán János, a Sajó-Rima Eurorégió Vadászati Tagozatának elnöke jónak és fontosnak tartja a rendőrséggel történő együttműködést, hiszen elmondása szerint már most mérhetőek, és kimutathatóak azok a pozitív eredmények, ami az együttműködésnek köszönhetőek.

– Tamás István –