Jó egészségesebben élni – Kerekasztal-beszélgetés Monokon

Akt.:
Kóstoló közben
Kóstoló közben - © Fotó: Magánarchívum
Monok – Monokon a helyi gyerekek tesztelték az ételeket.

Monok önkormányzata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége szervezte azt a kerekasztal-beszélgetést, amely a korszerű gyermekétkeztetést helyezte fókuszba.

Fontos találkozó

Koncz Ferenc a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke Szerencs, illetve a társuláshoz tartozó települések közmunkaprogramján keresztül világított rá a találkozó tárgyára, Demeterné Bártfay Emese monoki polgármester a községben már elért eredményekről számolt be.

Szőnyi Kinga a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke arról beszélt, miért tartották fontosnak a találkozó megszervezését – megjegyezve, hogy az egészséges táplálkozásnak nemcsak a közétkeztetésben, de az otthoni étrendek összeállításában is nagy a szerepe.

Buday Péter mesterszakács a helyszínen készített ételekkel, így különböző zöldségek felhasználásával összeállított főzelékekkel, mártásokkal szemléltette a lehetőségek sorát és nagy sikert arattak azok a fasírtjai, amelyek ugyancsak zöldségekre, gombákra alapultak – kenyér felhasználása nélkül.
Az eseményen helyi óvodások és kisiskolások is „tesztelték” a kínált eledeleket.

ÉM








hirdet�s