"Jó a gáz minősége’" – RTL Klub

Nem volt gond a gáz fűtőértékével – legalábbis a Magyar Energia Hivatal vizsgálata szerint. Tavaly sokan panaszkodtak arra, hogy a szokottnál hosszabb idő alatt melegszik fel a lakás. A hivatal szerint a gond nem a gázzal, hanem a gázkészülékekkel lehetett – számolt be az RTL Klub Híradója.

2006-ban rengetegen panaszkodtak arra, hogy a gáz nem fűt úgy, mint korábban. A Magyar Energia Hivatalhoz az ország minden részéből érkeztek olyan bejelentések, amelyek szerint nem megfelelő a gáz minősége. Debrecenben például az egyik házban állítólag 20-30 százalékkal kellett növelni a fűtés teljesítményét tavaly. A szerelő azt mondta, azért, mert a lakások nehezebben melegedtek be.

A vizsgálat nemrég fejeződött be. A Magyar Energia Hivatal szakemberei szerint nem volt semmi gond a földgáz minőségével. Kecskeméti Ottó, a Magyar Energia Hivatal vezető főtanácsosa elmondta, hogy a vizsgálat egyértelműen igazolta, hogy megfelelő volt a fűtőérték. Az elmúlt években is végzett már a hivatal ilyen vizsgálatokat, és még soha nem tapasztalták azt, hogy fűtőértékkel gond lett volna.