Jönnek a Nagyidai cigányok a Diósgyőri várba

Miskolc – A Nagyidai cigányok című látványos táncszínházi produkciót mutatja be július 22-én este 9 órától a Diósgyőri várban az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház Román Sándor rendezésében.

Igaz, az időpont még kicsit távoli, de már most érdemes bejegyezni a naptárba, és a jegyeket időben megvásárolni, hisz az Experidance előadásai mindenütt telt házasak.

Az Arany János azonos című vígeposzából készült két részes táncjáték tele van költészettel, humorral, s olyan bravúros koreográfiával mely az együttes stílusát jól ismerő, s azt szerető nézőket is meg fogja lepni.
Román Sándor az „Ezeregyév” és a többi sikeres produkciót folytatva, de azokon immár tovább is lépve, most már nem „csak” a magyar néptánc, s a népzene motívumait használja fel ebben a tánc-showban hanem, a történetből következően, a cigányfolklór sok-sok, eddig ismeretlen elemét is.

Jegyek kaphatók

Az előadásra jegyek kaphatók a Diósgyőri vár jegypénztárában, az Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban, a Művészetek Háza jegyirodájában, az Antikváriumban, a Fehér fotóban. Legjobban azonban az Észak előfizetői járnak, hiszen korlátozott számban 900 forintos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet szerkesztőségünkben. (Miskolc, Zsolcai kapu 3. I. emelet.)