Újjászületett a köztemető, bővült a ravatalozó

Újjászületett a köztemető, bővült a ravatalozó
Több mint 67 millió forintból épült újjá a nagyecsedi köztemető, melyet néhány napja ünnepélyes keretek között avattak fel a politikai és egyházi „elöljárók”.

Kovács Lajos polgármester köszöntőjét dr. Botos Károly, az MVH Területi Igazgatóság vezetőjének ünnepi gondolatcsokra követte. Egy alkalomhoz illő diákszavalat után az egyház vezetői áldották meg az elhunytak birodalmát.

A város első embere beszédében elmondta:

A képviselőtestület tavaly márciusban döntött a rekonstrukcióról, majd pályázatot nyújtott be az Európai Unió SAPARD előcsatlakozási alapjának Falufejlesztés és -felújítás, a vidék tárgyi és szellemi örökségének védelme és megőrzése című intézkedésre. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 50 millió forinttal támogatta a köztemető felújítását és a ravatalozó bővítését. 2005 elején megkezdődött a beruházás kivitelezése: átépítették és bővítették a meglévő ravatalozót, új kerítés és kapu épült, gyönyörű kert és tágas parkolók fogadják az elhunytak hozzátartozóit.

Nem feledkeztünk el a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedéséről sem. A beruházás összköltsége 72 millióba került, ebből több mint 67 millió forint a kivitelezési, építési költség. A legjobb helyre kerültek a pályázati forintok, hisz’ végre méltó körülmények között emlékezhetünk meg a temetőben nyugvó szeretteinkről.

– Palicz István –