Újjáépítik Hódmezővásárhely belvárosát

Két éven belül átépítik Hódmezővásárhely belvárosát. A közel 9 milliárdos rekonstrukció Európai Uniós, állami, önkormányzati és jelentős mértékben magánbefektetői forrásból valósul meg. A felújítások során az értékek védelme és a korszerűsítés egyaránt szerepet kap – tájékoztatott közleményében a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

A város önkormányzata négy, egymáshoz kapcsolódó program segítéségével 2,88 milliárd forint értékű beruházást valósít meg, amelyhez 2,45 milliárd forint pályázati támogatást nyert. Magánbefektetők a felújítást azzal támogatják, hogy összesen csaknem 5,96 milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre, amely 377 millió forint pályázati forrást tartalmaz.

Összesen tehát 8,84 milliárd forintból épül újjá Hódmezővásárhely belvárosa. A fejlesztések során szerepet kap a kulturális értékek védelme – úgy hogy az az egységes városképet megőrizze és a 21. századi építészeti megoldásokkal ötvözhető legyen -, és a kulturális intézmények korszerűsítése. Új irodaház épül, a belváros jelenlegi legforgalmasabb útján megszűnik az átmenő gépjármű-forgalom, megnő a minőségi zöldfelületek aránya és töredékére csökken a felszíni parkolás lehetősége.
hirdetés


hirdet�s