JÉGKORONG: Taroltak a norvégok Miskolcon

A magyar jégkorong-válogatott ötgólos vereséget szenvedett a norvég nemzeti csapattól a szerdai barátságos mérkőzésen Miskolcon.

A 4. perc elején elkerülhető góllal került hátrányba Pat Cortina együttese, egy rossz ütemű cserét kihasználva Hansen átadását Nervik értékesítette. A 9. percben már kettővel vezettek a norvégok, Vas Márton pontatlan passzára Spets előbb lecsapott, majd pedig mattolta Szuper Leventét.

A mieink még játékba sem tudtak lendülni, amikor már 0-3 állt az eredményjelzőn, a 14. percben Hansen volt eredményes. Két perccel később Palkovics létszámfölényben szalasztott el egy nagy lehetőséget, az ellentámadásból Trygg lőtt gólt, 38 másodperccel később pedig Andersen Szuper mellett a bal felső sarokba küldte a korongot.

A második harmadban fél perc elteltével szépített a magyar csapat, Ocskay előkészítése után Kovács Csaba talált be. A játékrész hátralévő részében tovább rohamozott a Cortina-csapat, a csereként beállt Gundersen azonban Kovács Csaba ziccerét és Svasznek Bence kapáslövését is hatástalanította.

A zárófelvonást Vas helyzete vezette fel, azonban a Briancon 27 esztendős játékosa sem tudott túljárni a norvég hálóőr eszén. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét kapu többször is veszélyben forgott, a végjátékban Olimb állította be a végeredményt. A gála zárásaként a büntetőpárbajt Ask találatával a norvégok nyerték a hatodik körben.

Felkészülési találkozó
Miskolci Jégcsarnok, 1500 néző, vezette: Halassy, Sós, Bedő
Magyarország – Norvégia 1-6 (0-5, 1-0, 0-1)
Gólszerzők: Kovács Cs. (21.), ill. Nervik (4.), Spets (9.), Hansen (14.), Trygg (16.), Andersen (17.), Olimb (58.)
Kiállítások, 4, illetve 6 perc