JÉGKORONG: Még van esélye a Coloradonak

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján a Colorado Avalanche hatalmas küzdelemben, 4-3-ra legyőzte a Calgary Flames gárdáját, életben tartva a rájátszásba jutás reményét.

Az első hamard végén, emberhátrányban a Calgary szerzett vezetést, de erre szinte azonnal válaszolni tudott az Avalanche. A második játékrészben a Flames csupán egyszer, a Colorado kétszer tudta a hálóba továbbítani a korongot, így 3-2-es előnnyel várhatták fordulást. A záró felvonásban Joe Sakic 4-2-re alakította az állást, a Calgary már csak szépíteni tudott.

Az Avalanche ezzel a győzelmével a Nyugati-főcsoport 9. helyén tanyázik, öt ponttal lemaradva a már rájátszást érő 8. pozíciótól.

A New Jersey Devils szétlövés után múlta felül az Ottawa Senatorst. A közönség csupán a harmadik harmadban látott gólt, előbb a Devilses John Madden talált a hálóba, ám 21 másodperccel később már egyenlő volt az állás. A hosszabbításban nem történt semmi érdemleges, következhettek a büntetők. A rávezetéseknél a New Jersey volt nyugodtabb, így ők szerezték meg a két pontot.

NHL, alapszakasz április 3-i játéknap, eredmények:
Pittsburgh Penguins-Buffalo Sabres 1-4
Washington Capitals-Florida Panthers 1-0
Toronto Maple Leafs-Philadephia Flyers 3-2
Montreal Canadiens-Boston Bruins 2-0
New Jersey Devils-Ottawa Senators 2-1 (szétlövés után)
New York Islanders-New York Rangers 3-2 (szétlövés után)
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 3-2
Detroit Red Wings-Columbus Blue Jackets 3-0
Nashville Predators-Chicago Blackhawks 2-3 (szétlövés után)
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-0
Calgary Flames-Colorado Avalanche 3-4
Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 4-2
Phoenix Coyotes-St. Louis Bluse 2-5