JÉGKORONG: Könnyedén győzött az Alba Volán a döntő első mérkőzésén

A Borsodi Jégkorongliga döntőjének keddi, első mérkőzésén az Alba Volán FeVita 5-1-re diadalmaskodott a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu ellen.

Az első harmad elején meglepetésre a Dunaújváros lépett fel támadólag, ám a fehérváriak fokozatosan átvették a kezdeményezést. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen előbb Milos Palovcik megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd Kovács Csaba megduplázta az előnyt. A két bekapott gól nem törte meg a vendégeket, becsülettel mentek előre, de szépíteni nem tudtak.

A második felvonás is újvárosi fölénnyel kezdődött, ám a helyzeteket nem tudták gólra váltani. A Volán a harmad közepén magára talált, és Anton Poznik góljával tovább növelte előnyét. Ezután kiegyenlített játék folyt, majd a 18. percben Palkovics Krisztián passza után Kovács Csaba szépségdíjas találatával négygólos előnyre tett szert az Alba. A játékrész hajrájában Szilassy Zoltán révén szépített a DAB.

A zárófelvonásban a hazai gárda kissé kiengedett, de egy emberelőnyt követően Poznik 5-1-re módosította az állást. A vendégek hajtottak, de egy kettős emberelőnyt is eltékozoltak, így nem sikerült a felzárkózás. Az Alba Volán FeVita megérdemelten győzött.

Borsodi Jégkorongliga, döntő, 1. mérkőzés:
Alba Volán FeVita – Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
G.: Kovács 2, Poznik 2, Palovcik, ill. Szilassy