JÉGKORONG: Győzött a magyar válogatott Svédország ellen

Óriási meglepetésre hosszabbításban győzött Magyarország jégkorong válogatottja Svédország ellen Budapesten, barátságos mérkőzésen. A magyar csapat eddig még sosem ütött gólt a skandinávoknak, ezúttal sikerült, ráadásul kettőt is. A svédeknél hiányoztak ugyan a legnagyobb sztárok, ugyanis sem az NHL-ből, sem a svéd bajnokságból nem engedték el őket. Ennek ellenére így is rendkívül erős csapatot tudott kiállítani az olimpiai- és világbajnok Svédország.

Az első harmadot főleg a svédek irányították, és meg is nyerték ezt a szakaszt 1-0-ra Stralman 15. percben előnyből szerzett góljával.

A szünetet egy kis közjáték is megzavarta, a 70 éves, korábbi kiváló vívó Kamuti Jenő egy díjátadásra érkezett a jégre, azonban elcsúszott és rövid ideig mozdulatlanul feküdt a pályán, végül a saját autójával ment be a kórházba, ahol ellátták nyolc centi hosszú fejsebét.

A második játékrészben már a magyar csapat is felbátorodott, sőt a találkozó huszonötödik percében Majoros Gergely emberelőnyös találatával egyenlítettek. Magyarországnak ez volt az első gólja a svéd válogatott ellen.

A harmadik menetben már Svédország dominált, a magyar csapat szinte helyzetig sem jutott, de Budai Krisztián kapusnak köszönhetően rendre kimaradtak a vendég lehetőségek. A rendes játékidő 1-1-el zárult.

A hosszabbításban erősödött a vendég nyomás, de egy emberelőnyből Palkovics Krisztiánnak sikerült betalálnia, így óriási meglepetésre 2-1-re győzött a magyar csapat Svédország ellen.

A meccs után a két csapat játékosai egy gála keretében büntetőket lőttek, ebben is a magyarok bizonyultak jobbnak.

Pénteken, Debrecenben lesz a barátságos mérkőzés visszavágója.

Barátságos, válogatott jégkorong mérkőzés:
Magyarország – Svédország 2-1
G: Majoros (25.perc), Palkovics (64.), ill. Stralman (15.)