JÉGKORONG: A címvédő nélkül folytatódik a harc a Stanley Kupáért

Közép-európai idő szerint csütörtökre virradóra a rájátszással folytatódik az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2006-07-es kiírása. A keleti főcsoportban a Buffalo Sabres, nyugaton pedig a Detroit Red Wings várhatja a legkedvezőbb helyzetből a folytatást. Az már biztos, hogy elmarad a címvédés, hiszen a tavalyi győztes Carolina Hurricanes nem jutott túl az alapszakasz küzdelmein, akárcsak a másik döntős, az Edmonton Oilers.

A veterán kapussal és védővel, a 42 éves Dominik Hasekkel és a 45 esztendős Chris Cheliossal felálló alapszakasz-győztes Detroit ellenfele az a Calgary Flames lesz, amely az utolsó pillanatban biztosította helyét a playoffban. A nyugati főcsoportban a legkiélezettebb párharcnak a negyedik Nashville és az ötödik San Jose csatája ígérkezik.

Keleten az élen álló Buffalo a New York Islanders-szel csap össze, az egyedüli kanadai alakulatként versenyben maradó Ottawa Senators pedig a Jevgenyij Malkin vezérelte Pittsburgh Penguinst fogadja, amely hat év elteltével jutott el újra a playoffig.

A rájátszásba keleten és nyugaton egyaránt az első nyolc helyezett jutott, a versenyfutás a végső sikerért kiesés rendszerben folytatódik, egy párharc pedig az egyik csapat negyedik győzelméig tart.

Joe Thorntont (San Jose Sharks) megelőzve a pittsburghi Sidney Crosby vezeti a kanadai táblázatot (gól+gólpassz)120 ponttal, a góllövőlista élén pedig az előbbi rangsor harmadik helyezettje, a Tampa Bay Lightninget erősítő Vincent Lecavalier áll 52 találattal.

Az alapszakaszban Niklas Bäckström (Minnesota Wild) volt a leghatékonyabb hálóőr, aki a kapujára zúduló lövések 92,9 százalékát ártalmatlanította.

NHL, rájátszás, a kieséses szakasz párosítása, zárójelben a kiemelés:

Kelet:
Buffalo Sabres (1.) – New York Islanders (8.)
New Jersey Devils (2.) – Tampa Bay Lightning (7.)
Atlanta Trahers (3.) – New York Rangers (6.)
Ottawa Senators (4.) – Pittsburgh Penguins (5.)

Nyugat:
Detroit Red Wings (1.) – Calgary Flames (8.)
Anaheim Ducks (2.) – Minnesota Wild (7.)
Vancouver Canucks (3.) – Dallas Stars (6.)
Nashville Predators (4.) – San Jose Sharks (5.)