Éjféli búcsú a Hermelines hölgytõl

Már csak vasárnapig látható a Szépmûvészeti Múzeum Botticellitõl Tizianóig címû kiállítása. A tárlat, amelyet eddig már több mint 200 ezren láttak szombaton egészen éjfélig várja a látogatókat. A kiállításon bemutatott százharminc festményt, köztük a világ egyik leghíresebb és legértékesebb alkotását, Leonardo da Vinci Hermelines hölgyét, több mint ötven múzeumból kölcsönözte a múzeum erre a nagyszabású tárlatra.

Az itáliai reneszánsz eddigi legátfogóbb hazai kiállítása október 28-án nyílt és a múzeum történetének harmadik leglátogatottabb tárlataként zárja majd kapuit. A címben kiemelt alkotók mellett több mint nyolcvan festõ, köztük Leonardo, Giorgione, Raffaello, Veronese és Tintoretto alkotásaival találkozhatnak a látogatók. A festményeket ötven múzeumból kölcsönözték, harminc kép pedig a Szépmûvészeti saját tulajdona.

Baán László fõigazgató szerint a reneszánsz-tárlat látogatóinak száma a vasárnapi zárásig eléri majd a 220-225 ezer fõt.. Ezzel pedig a Botticellitõl Tizianóig címû kiállítás lesz a Szépmûvészeti harmadik leglátogatottabb tárlata. A Van Gogh kiállítás áll a rangsor élén 483 ezer érdeklõdõvel, és a Monet-tárlat a második 250 ezer vendéggel.