Újfehértói időseket tartott rettegésben egy hajdúdorogi rablóbanda

Újfehértó-környéki tanyákon garázdálkodó, nyolcfős, hajdúdorogi rablóbandát vettek őrizetbe a rendőrök Szabolcsban. Hárman már szerdán, egy gépkocsi feltörésekor buktak le, öt társukat pénteken kapták el. A héten egy gépkocsi-feltörés nyomozása során derült ki, hogy az érintett gyanúsítottak ennél sokkal súlyosabb bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatóak. Szerdán három, péntekre virradó éjjel további öt hajdúdorogi férfit fogtak el az újfehértói rendőrök – közölte Füklöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Alapos a gyanú, hogy a társaság Újfehértó környéki tanyákon, idős emberekhez tört be az elmúlt hónapokban. Ahol észrevették őket, ott bántották és megfenyegették a tulajdonosokat, így nem mertek feljelentést tenni.

Az eddigi adatok szerint legalább négy rablást és öt betörést követtek el, de a nyomozás során további bűncselekményekre derülhet fény. A rendőrök lefoglaltak két lopott disznót, szerszámgépeket és más tárgyakat. Az éjjel megtalálták az egyik gyanúsított eltűnés miatt körözött 14 éves húgát is, aki egy gyermekvédelmi intézetből szökött meg.

A rendőrség kezdeményezi a banda előzetes letartóztatását. A nyolcból egy gyanúsított még nincs 18 éves, négyen 20, a többiek 22, 36, illetve 43 évesek.
hirdetés


hirdet�s