Jenson Button a magyar vízilabda-válogatottnál

Jenson Button a magyar vízilabda-válogatottnál
Budapest (MTI) – Jenson Button, a Forma-1-es McLaren istálló brit pilótája csütörtökön meglátogatta a Margitszigeten a pénteken kezdődő Vodafone Kupára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzését.

A 2009-es világbajnok a tréning utolsó negyedórájában Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen vezényelte a gyakorlást. Az esemény zárásaként a szakvezető két főre szóló belépőt adott át Buttonnak a jövő évi londoni olimpia férfi vízilabdatornájának egyik magyar érdekeltségű meccsére.
    A válogatottat és a McLaren istállót is támogató Vodafone meghívására Magyarországra érkezett 31 éves autóversenyző dedikálta azt a “Hajrá magyarok!” feliratú nemzeti zászlót, amelyet a júliusi, sanghaji vb-re utazó magyar szurkolóknak adnak át.

Jenson Button: “Ezek a fiúk fantasztikus eredményeket értek el”

    “Ezek a fiúk fantasztikus eredményeket értek el a saját sportágukban, s ebben bizonyára nagy szerepet játszott az a családias légkör és csapatszellem, amelyet ezen az edzésen én is testközelből megtapasztaltam” – fogalmazott Jenson Button a tréninget követő sajtótájékoztatón.
    Kemény Dénes azt mondta, korábban még nem volt példa arra, hogy egy technikai sportág világbajnoka látogatta volna meg a magyar válogatottat a felkészülési időszak alatt.
    “Kicsit meglepődött, amikor elárultam, hogy reggel 9-kor kezdtük az edzést és délben szálltunk ki a vízből, ugyanakkor érdekes volt hallani tőle azokat a gyakorlatokat, amelyeket fontosnak és hasznosnak tart a koncentráció fejlesztése szempontjából” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány.
    A magyar együttesben az a 13 vízilabdázó száll vízbe a hétvégi Vodafone Kupán, akik a július 16-án kezdődő sanghaji vb-csapatba is bekerültek. A hazai rendezésű eseményen a németekkel, az oroszokkal és a görögökkel csap össze a válogatott.

A Vodafone Kupa programja:
    péntek:
Németország-Oroszország 17:30 ó
Magyarország-Görögország 19 ó
    szombat:
Görögország-Oroszország 17:30 ó
Magyarország-Németország 19 ó
    vasárnap:
Görögország-Németország 9:30 ó
Magyarország-Oroszország 11 ó