Jelzőlámpa-rendszer könnyíti majd a közlekedést Lepsényben

110 millió forintos állami forrásból épül ki az a jelzőlámpa-rendszer, amely a 70-főút forgalmát lassítja majd Lepsényben. Állami beruházásból épült már két középszigetes gyalogátkelőhely, amely a nagyközséget átszelő főút mentén épült. A beruházás várhatóan június 15-re fejeződik be.

A településen mintegy 6 ezer személy- és teherautó halad át naponta nagy sebességgel, figyelmen kívül hagyva a lakott területen belül érvényes 50 km/órás sebességkorlátozást. A gyorshajtás miatt több halálos baleset is történt a településen, és a gyalogosközlekedés sincs biztonságosan megoldva.

“Az M7-es autópálya fizetőssé tételét követően a közlekedési minisztérium rendeletben rögzítette, hogy a 70-es főút mentén lévő települések számára állami forrásból valósítják meg a lepsényihez hasonló közlekedési beruházásokat a megnövekedett autóforgalom miatt. Lepsény most került sorra” – mondta el a Független Hírügynökségnek Kiss István polgármester. Mint mondta, a beruházás része volt a korábban már megvalósított két középszigetes gyalogátkelőhely kialakítása. A mostani építkezéssel három sávossá alakítják át az utat, két buszmegállót, valamint egy szakaszon kerékpárutat és járdát is kiépítenek a forgalmas csomópontban.