Jelentős forgalmi korlátozások Budapesten, a Triatlon Világbajnokság idején

Jelentős forgalomkorlátozásokra lehet számítani vasárnapig, egyes helyeken egészen hétfő hajnalig Budapesten, a Triatlon Világbajnokság ideje alatt. Változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

A BKV tájékoztatása szerint szeptember 14-ig a Roosevelt téren lezárják a Buda felé vezető forgalmi sávokat. Szeptember 10-én, pénteken este 20 órától 13-án, hétfőn hajnali fél 5-ig a Lánchíd és a Roosevelt tér teljes területét lezárták. 11-én, szombaton este 18 óráig, valamint 12-én, vasárnap egész nap a Lánchíd utca és a Clark Ádám tér is le lesz zárva.

A hétvégén, szombaton és vasárnap reggel fél 6 és este 18 óra között a Döbrentei téren, a Döbrentei utca és a Budai alsó rakpart közötti szakaszon sem lehet közlekedni, a BKV járatai sem mehetnek arra. Szeptember 11-én, szombaton reggel fél 10 este 19-ig, valamint szeptember 12-én, vasárnap délután 12,30-tól este 19 óráig lezárják a Kossuth teret, az alsó rakpartot, az Eötvös teret, valamint a Zrínyi utcát a Hercegprímás utca és Roosevelt tér között. Emellett szombaton kora reggeltől délelőtt 11 óráig, és vasárnap szintén kora reggeltől délután 14-ig a Budafoki utat, a Dombóvári utat és a Pázmány Péter sétányt is lezárják.

A lezárások miatt torlódások, illetve útvonal-módosítások várhatóak a 16-os, a 33-as, a 86-os, a 103-as, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok, a 70-es és 78-as trolibuszok, valamint a 2-es, 19-es, 41-es villamosok vonalán. A módosításokról és azok pontos időpontjáról bővebb információt a BKV internetes oldalán, a forgalmi változások pontban ad a közlekedési társaság. A változásokról lehet még érdeklődni a BKV ügyfélszolgálatán, a 06-1-258-4636 -os telefonszámon.

A sportág világbajnoki sorozatának budapesti döntőjén 69 nemzet nagyjából 4000 sportolója vesz részt. Másfél kilométer úszás, több mint 40 kilométer biciklizés, 10 kilométer futás szerepel a triatlonisták hétvégi világbajnokságán. A profi versenyzők mellett több mint 3 ezer amatőr sportoló is nevezett a budapesti világbajnokságra. A triatlon a szervezők szerint igazi integrált sportág, amelyben a profik és az amatőrök, az épek és a parasportolók egy helyszínen versenyeznek.