Jelentős fejlesztések történtek Alsózsolcán

Alsózsolca, 2015. július 30., csütörtök (MTI) – A metodista közösségi ház csütörtöki átadásával befejeződött a “Szociális célú városrehabilitáció Alsózsolcán” című projekt, amelyre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település csaknem négyszáz millió forintot nyert uniós és hazai pályázaton.

A projekt legfőbb célkitűzése volt Alsózsolca dél-keleti részének fejlesztése és bekapcsolása a város társadalmi, gazdasági vérkeringésébe – mondta Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője a csütörtöki rendezvényen Magyarországra akkreditált nagykövetek, diplomaták előtt.

A rendőrséghez bekötött, zárt láncú biztonságtechnikai térfigyelő kamerarendszert építettek ki a városban, a metodista templom bővítésével megépült a közösségi ház. A település sportprogramjainak és közösségi rendezvényeknek a felújított sportpálya ad helyet, és épült egy szabadtéri kondipark és játszótér is, valamint utakat és csapadékvíz-elvezető rendszert újítottak fel.

Alsózsolca a fejlesztéseket a Magyarországi Metodista Egyházzal és a Nők Közéleti Szerepvállalását Segítő Kelet-Magyarországi Alapítvánnal konzurciumi együttműködésben valósította meg, a városrehabilitációs projektek meghatározó részét – több mint 220 millió forintos értékben – a Jánosik és Társai Kft. végezte el.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s