Jelentős fejlesztések a szikszói kórházban

Balról: Dugas Erika, Füzesséri József, Szikszó polgármestere, dr. Révész János főigazgató, dr. Tóth István orvosigazgató-helyettes
Balról: Dugas Erika, Füzesséri József, Szikszó polgármestere, dr. Révész János főigazgató, dr. Tóth István orvosigazgató-helyettes - © Fotó: Ádám János
Szikszó – Nagyszabású fejlesztést hajtott végre a II. Rákóczi Ferenc Kórház.

Október 18-án a Szikszói Tagkórház összdolgozói értekezletén bemutatták az elmúlt időszakban történt 50 millió forintos fejlesztést, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) támogatásával sikerült megvalósítani – tudtuk meg a kórház sajtótájékoztatóján. A szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház, amely jelenleg rehabilitációs feladatokat lát el és 2011. május 1-jétől területileg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházhoz és új igazgatójához, dr. Révész Jánoshoz tartozik.

Új gyógyászati eszközök

Értesüléseink szerint akadálymentesítették a rehabilitációs osztályon a kórtermeket és fürdőszobákat. Hetvennégy új, állítható, felfekvést megelőző matraccal, éjjeliszekrénnyel kiegészített betegágyat, továbbá modern, a fizikoterápiás és a gyógytornát segítő eszközöket szereztek be.

Utóbbiak között három lágylézer-, lökéshullámkezelő és TENS készülékek, illetve kifejezetten a gyógytornát, a rehabilitációt segítő járógép, váll-, valamint térdmozgató készülék szerepelt. Az ápolást, kezelést segítő eszközként mától négy motoros szívó is a beteg­ellátást szolgálja.

Kiszínesedett a kórház

Emellett a miskolci Dugas Galéria – Dugas Erika vezetésével és hat lelkes élményfestő alkotóval – a közelmúltban egy rendkívül vidám hangulatú falfestménnyel ajándékozta meg a kórházat.

A hétfős csapatnak tíz óra alatt sikerült a képet megalkotnia. Ráadásul az osztály díszítésére több kiváló festményt is felajánlottak.

ÉM-DA