Jelentős beruházás valósult meg Mezőkövesden

Az átadóünnepségen
Az átadóünnepségen - © Fotó: MÚ
Mezőkövesd – Ünnepélyesen átadták a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő legújabb beruházásait november 10-én.

Az ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere beszélt a beruházásokról. Kiemelte, hogy a két fejlesztés, a csúszdapark és a fedett élményfürdő összértéke mintegy 2,3 milliárd forintba került.

– A magyar kormány az elmúlt három évben Mező­kövesd városának és a Zsóry fürdőnek erre a két beruházására összesen 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott. Szeretnék köszönetet mondani ezért a kormánynak, valamint Tállai András országgyűlési kép­viselőnek – mondta dr. Fekete Zoltán, aki hozzátette: az elkövetkezendő 3–4 hónapban olyan országos reklámkampányt fognak indítani, amely remélhetőleg megalapozza a jövő évi látogatói létszámnövekedést, hiszen a cél az, hogy az 500 ezret elérje a fürdő vendégeinek száma 2018-ban.

Folyamatos fejlődés

– Korábban azt a célt fogalmaztuk meg, hogy Mező­kövesdnek egy 21. századi európai kisvárossá kell fejlődnie. Azt gondolom, hogy jó úton haladunk, hiszen a városban rendezett az infrastruktúra, új utak, épületek, folyamatos a fejlődés Mezőkövesden. Azt lehet mondani, hogy az elmúlt 20 évben lényegében minden meg­újult és sok beruházás, illetve fejlesztés valósult meg, ami az itt élők egzisztenciáját és mindennapi közérzetét javítja – mondta Tállai András államtitkár, a térség ország­gyűlési képviselője.

Kiemelte, hogy nemcsak a sport, az idegenforgalom, valamint a közintézmények fejlődnek, hanem az országban elsőként fogják átadni – várhatóan jövő márciusban – azt a közigazgatási centrumot, ami a járásban élőknek a könnyebb ügyintézését fogja szolgálni.

– Úgy gondolom, hogy a térséget tekintve is jelentős beruházás valósult meg a Zsóryban, hiszen egy időben összesen nyolc csúszdát használhatnak majd a fürdőzők, melyek hossza eléri a 665 métert – mondta Dányi Gábor, a D-Gesztor Bau Kft. ügyvezetője.

ÉM


Tények

Csúszdapark

Összesen nyolc csúszda, melyek 8, 11 és 16 méter magasságból indulnak, a torony pedig 20 méter magas. Ezek között nagyobb átmérőjű csőcsúszdák is találhatóak, van olyan, melynek a hossza meghaladja a 150 métert. Elsőként Bajzát László és csapata avatta fel a csúszdákat.

Uszoda

Az élményfürdő medencéi egy légtérben vannak a felújított uszodával, amelybe egy teljesen új vízforgatórendszert építettek és a burkolata is megújult. A medencetest mérete nem változott, ugyanakkor a külső részt szintén teljesen felújították. A szauna az uszoda hátsó részéből a bejárathoz került át, míg a régi helyén új vizes­blokkot és illemhelyeket alakítottak ki.

Élményfürdő

400 négyzetméternyi új vízfelület, tizenkét pezsgőágy, három nyakzuhany, egy hullámfürdő, melyben a hullámzást egy speciális labda biztosítja. Az épület elemei közé tartozik három csúszda, egy hatszemélyes, szintén élményelemmel ellátott csészefürdő, egy sodrófolyosó és három álló gerincmasszírozó kabin.