Jelenleg Dayka István a megoldás

A külső szemlélő számára kicsit furcsa volt az időzítés, miszerint a férfi élvonalban szereplő DKSE egy győztes mérkőzés után vált meg az edzőjétől, Ökrös Istvántól.

A miértre Csonka Tibortól, a DKSE elnökétől kértünk választ.

Búcsú emelt fővel

Az az igazság, hogy már a vasárnapi találkozó előtt két nappal megegyeztünk a Tanár úrral, hogy elválnak az útjaink, ám mindenképpen azt akartuk, hogy egy győztesen megvívott találkozót követően következzen be a búcsú – válaszolta a felvetésre a DKSE első embere.

Amikor Ökrös István átvette a csapat irányítását, nagy reményeket fűztünk a gárda szerepléséhez. Nyáron még nagyon derűs jelek jellemezték a DKSE szereplését, ám következtek a bajnoki meccsek, amikor is nem jöttek az eredmények. Rengeteget beszélgettünk a Tanár úrral, s az utóbbi időkben kikörvonalazódott, hogy nem megy a sikeres együttműködés közöttünk.

– Múlt hét pénteken megegyeztünk a válásról a Tanár úrral, majd vasárnap a mérkőzés előtt ezt bejelentettem a játékosoknak is. Mindenképpen azt akartuk, hogy győztes meccs után, emelt fővel álljon fel a kispadunkról a Dózsával bajnoki címet nyerő tréner.

Dayka kezében a gyeplő

Ökrös István távozása után az eddigi játékos-pályaedző, Dayka István veszi át a csapat irányítását. – Persze vannak jelöltek és önjelöltek a pozícióra, de az egyhetes keresgélés után úgy döntöttünk, hogy Dayka Pistára bízzuk a csapatot, mivel még a szakemberek sem tudtak tiszta szívvel ajánlani senkit a kispadunkra. Nem akarunk kapkodni, most három hét szünet következik a bajnokságban, lesz időnk rendezni a sorokat, s ezalatt Dayka is gatyába tudja rázni a fiúkat – vélekedett Csonka Tibor.

Elismerem, Pista jelenleg átmeneti megoldásnak tűnik, ám én személy szerint rá merném bízni a csapatot, hiszen nagyszerű emberi tulajdonságai vannak, igazi falkavezér-típus. Amíg Dayka a vezetőedző, addig le kell vennie a szerelést, mivel csak padról lehet igazán irányítani egy gárdát. Az új tréner sorsáról a DKSE héttagú elnöksége dönt, de az lenne a szerencsés, ha az alakulat egységesen elfogadná az új szakvezető személyét.

B.N.