Vagy. Vagy

Akt.:
Abszolút többséget szerezne a Fidesz-KDNP, ha ma rendeznék a választást. Az Origó hírportál számolta ezt ki, a mandátumbecsléshez a jelenleg ismert közvélemény-kutatási adatokat használták. A Népszabadságnak nyilatkozó ismert elemző, Török Gábor viszont azt mondta: nem lefutott még a 2018-as választás. Persze, és persze. Bujdos Attila jegyzete.

Mondjuk: manapság az a hír is nagyobb izgalmat képes kiváltani a hazai közönségben, hogy végre lassú felmelegedés kezdődött, és már csak a keleti országrészben fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

És ez valahol így is van rendjén (na nem a keleti zápor). Nyár van, az apróbb és testközelibb változások inkább lekötik a figyelmet. És különben is: a jövőt inkább meghatározó tények és vélemények az egyre állandóbbnak tetsző változatlanságról árulkodnak: a most kormányzókkal például utoljára tíz éve fordult elő, hogy második helyre szorultak a közvélemény-kutatásokon. Szóval, régóta van az, ami van. És ez az egész hazai politikai szisztémának látszik bizonyítványt osztani: választók és választottak ennyit bírunk kihozni a rendszerből. Nyugodjunk meg tehát: vagy lesz változás, vagy nem. De legalább az biztos.

– Bujdos Attila –