Friss hírek

2009.07.15. 15:44

Kolonics Györgynek állítottak emléket Békészszentandráson

<p>A tavaly elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok és tizenötszörös világbajnok kenus tiszteletére állítottak emlékművet a Békés megyei Békésszentandráson szerdán. A kocsányos tölgyből faragott szobor egy kenut ábrázol, benne kettétört evezőlapáttal. Az emlékmű avatáson részt vettek a sportoló szülei is, akik magukkal hozták Kolonics György több érmét és relikviáját.</p>

Szelekovszky László, aki az emlékművet felajánlotta és megalkotta elmondta: halála előtt szó volt arról, hogy Kolonics György ellátogat Békésszentandrása és közös túrán vesznek részt a Körösökön a helyi sportolókkal. Ez már nem teljesülhetett, de úgy érezte emléket kell állítania a nagyszerű sportolónak. A szobor köré 15 tiszafát ültettek, a világbajnoki aranyérmeket jelképezve ezzel.

A megemlékezésen több százan vettek részt. Szalay Ferenc Szolnok polgármestere arról beszélt, ma különösen nagy szükség van példaképekre és Kolonics György olyan ember és sportoló volt, akire fel lehetett nézni.

Kolonics György az ötödik olimpiájára készült, amikor tavaly július 15-én edzés közben rosszul lett, és meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!