ERDON Helyi hírek

2008.08.06. 15:53

Projektekről tanácskoztak

<p>Nagyvárad- Az Észak- Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség a Regionális Operatív Program keretében benyújtott projektekkel kapcsolatos konferenciát szervezett.</p>

Augusztus 5-15. között az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség megyei konferenciákat szervez A Regionális Operatív Program (ROP) keretében benyújtott projektek előkészítési fázisai témakörben. A Bihar megyei értekezletre szerda délután került sor a Continental Szálloda Belvedere termében. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Claudiu N. Cosier főigazgató elmondta: egyebek mellett újból bemutatták a ROP öt priorítási tengelyét (a szociális hálózat, a közlekedési infrastruktúra, az üzleti környezet és a turizmus fejlesztésére és bővítésére, illetve az általános városfejlesztére vonatkozó kiírásokat), melyet a jelenlevők beszámolói és hozzászólásai követtek. Az illetékesek többek közt arra hívták fel az érintettek figyelmét, hogy nem szabad megelégedjenek a lehívható pénzalapoknak a megszerzésével: a fejlesztésre és a kutatásra is hangsúlyt kell fektessenek, mert ezek nélkül hiábavaló volt a befektetés.

A megbeszélésen arról is szó esett: a nagyobb siker érdekében tanácsos lenne, hogy az infrastrukturális jellegű beruházásokra vonatkozó projektek mellé a turizmus és az oktatás fejlesztését célzó programok is társulnának, mert csakis így biztosítható egy régió gazdasági és társadalmi felemelkedése.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!