Szonda

Akt.:
Az elmúlt hónapokban különböző korszakai voltak az Európai Uniónak. A tagállamok most éppen a rögtönzésnél tartanak, s ennek jegyében egymást szondázzák. Kolodzey Tamás jegyzete.


Központi akarat hiányában mindenki ötletel, s amit a köztársasági elnökök, miniszterelnökök, vagy a miniszterek álmukban kitalálnak, azt másnap világmegváltó jelszóval dobják be a közösbe. A megfuttatott elképzelések aztán egyeseknek tetszenek, a ketteseknek nem, így sorra-rendre a papírkosárban kötnek ki és kezdődhet újra a tánc, a kiindulási ponttól, a brüsszeli kályhától.

A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány olyan próbálkozást, amely indulatokat váltott ki. Az angol miniszterelnök erőteljes reformokat akar és kilépési szándékkal házal, az osztrák kancellár azt javasolta, hogy az a tagország, amelyik nem hajlandó a migránsok befogadására, kapjon büntetést, a német pénzügyér a benzinárba épített menekült­adót szorgalmazza, a skandinávok (és mások is) bontogatják a schengeni vívmányt, bevezették a határellenőrzést, a norvégok, tekintettel a mínuszokra, a papír nélküli gyalogosokat is beengedik legészakibb határukon, mi, magyarok pedig a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetésével rögtönöztünk. Aki azt hiszi, hogy ezzel vége a pótcselekvésnek, téved. Az ügyes „gyárosok”, jobb híján, tovább dolgoznak majd.

– Kolodzey Tamás –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s