Jegyzet: Szekér

Jegyzet: Szekér
Történt, hogy egy édesapa feltöltött a netre egy fotót arról a matraccal „feltuningolt” bevásárlókocsiról, amellyel a kis betegeket tologatják a szegedi kórházban. A professzor, aki tizenhét évvel ezelőtt az ötletet jegyezte, a rádióban elmondta: több áruházlánc „szekerét” kipróbálták, mire ráakadtak a legjobbra, amelyekből ötöt meg is kaptak ingyen, azzal: az adakozás ténye jelenjen meg a médiában. Szalóczi Katalin jegyzete.

Csakhogy úgy tűnik, amin tizenhét éve (vélhetően a helyi sajtóból értesülve) senki nem akadt ki, most óriási felzúdulást keltett. Annak ellenére, hogy a szükség szülte eszköz egyébként megfelel a kórházhigiénés szabályoknak: tisztítva, fertőtlenítve van, emellett ugyanúgy cserélik az ágyneműt és a fejtartót a belehelyezett matracon, mint a kórházi ágyak esetében.

A különbség valószínűleg annyi, hogy eltelt majd húsz év, ami alatt elvárható, hogy egy ország szekere előre megy. Szidják is több online felületen a jelenlegi kormányt, amiért ilyen előfordulhat. Pedig hát mi ez a gyerektologatókocsi-dolog ahhoz képest, amekkora orvoshiánnyal kell szembesülnünk már most is, a közeljövőben pedig még inkább. Félő, az ő pótlásukra kevés a szuper ötlet.

– Szalóczi Katalin –