Számoljunk

Akt.:
Számoljunk
© Fotó: Marton Szilvia / Napi Gazdaság
Zsarolja Magyarországot az Európai Bizottság, mert azt merték kijelenteni, ha valamely ország nem fogadja be a reá jutó, előzetesen kiszámolt menekülteket, be nem fogadott személyenként fizessen nagyjából 78 millió forintot az európai költségvetésbe. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Nem tudják ezek ott Brüsszelben, mit jelent a Kárpát-medence közepén, a valaha ezer sebtől vérzett kis honunkban a virtus. A második világháborúval bezárólag számtalan kuruckodásnak ittuk a levét, de csak ezért is odaállt a magyar, kivonta kardját és védte az ellentől honát, szegény, jobb sorsra érdemes nemzetét.

Most is fegyverbe szólít az ország vezetése, a működő demokrácia fegyverének kivonására kéri polgárait, járuljanak hát a népszavazás urnáihoz és jelentsék ki, közel tízmilliós nemzetünk nem akar befogadni egy menekültet sem, még akkor sem, ha ezért fizetni kell, nem is akármennyit. Tegyük félre a keresztényi, humanitárius szempontokat, számoljunk kicsit. Tegyük fel, 2000 menekültet kellene (nem kell annyit, de tegyük fel) befogadni, de nem fogadjuk be, fizetünk.

A végeredmény 156 milliárd forint. Nagy összeg, majdnem annyi, amennyit a Magyar Nemzeti Bank a nyereségéből nem a költségvetésbe fizetett be (bár a törvény szerint oda kellett volna), hanem az alapítványainál landoltatott.

Bánhegyi Gábor