Reménylik

Akt.:
Pakson néhány százan voltak a hétvégi bajnokin
Pakson néhány százan voltak a hétvégi bajnokin
Jócskán lerágott csont már a stadionépítési projekt, már a tavalyi ötödikesek is tisztában vannak vele, hogy nálunk nem minden az, aminek látszik és nem azért van, amiért legelőször gondolnánk. Pap Gyula jegyzete.

És nem is jogos talán kritizálni akkor, ha az sem veri ki a biztosítékot, hogy valaki úgy „spórol” egy útépítési bizniszen, hogy keskenyebb és rövidebb utat épít, mint amire a pénzt kapta.

Azért vannak mániákusok, akiknek mindenről a stadion jut az eszükbe és igyekeznek értelmet keresni a legreménytelenebb próbálkozásokban is. Nos, ez a kutatómunka most újabb elemmel gazdagszik, a legutóbbi bajnoki forduló negatív rekordot döntve átlagosan mintegy 2500 nézőt vonzott a lelátókra. Hozzá kell tenni, hogy a meccsek túlnyomó részénél mindössze egy nagyobb baráti társaságnyi fanatikus pfújolta a bírókat, játékosokat és egymást.

Mi az a reményfoszlány, ami mégis életben tarthatja a töretlen akaratot, kitartást, hitet a jövőben?

Talán az, hogy ha legközelebb esetleg háromezer rajongó szédeleg ki a zöld pázsit mellé egyből húsz százalékos növekedést lehet harsogni, ami valószínűleg egyedülálló lesz Európában.

– Pap Gyula –
hirdetés


hirdet�s