Jegyzet: Piactrükk

Jegyzet: Piactrükk
Jegyzet: Piactrükk - © Fotó: atlatszo.hu
Állítólag a “lavinát” elindító balatonfenyvesi CBA azért válhatott termelői piaccá, s így maradhatott nyitva vasárnap is, mert szobányi előcsarnokában termelői piacot nyitott, méghozzá olyat, amelyet egyetlen, málnát kínáló eladónő testesített meg – miközben a község valódi termelői piaca háromszáz méterrel odébb működik, huszonöt-harminc árussal. Szalóczi Katalin jegyzete.

Bírósághoz fordul az MSZP, amiért a Nemzeti Választási Iroda elnöke nem a párt vasárnapi nyitva tartásához kapcsolódó népszavazási kérdését terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság elé. Az NVI elnöke elismerte a jogi hiátust. Eközben azonban két balatoni CBA immár hivatalosan nyitva tarthat vasárnap is, minthogy szobányi előcsarnokában termelői piacot nyitott. A sikeren felbuzdulva két Coop is piaccá nyilváníttatta magát a Balatonnál, hogy így ússza meg a vasárnapi zárva tartási kötelezettséget.

A hvg.hu szerint az egyik üzlet a a tapolcai székhelyű Tapolca-Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. érdekeltsége, a másik az ajkai székhelyű Polus-Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt.-hez tartozik. Mindkét bolt június közepén kapta meg az engedélyt, egy másik portál információi szerint a két piacon mindössze hét-hét árusítóhellyel.

Állítólag a “lavinát” elindító balatonfenyvesi CBA azért válhatott termelői piaccá, s így maradhatott nyitva vasárnap is, mert szobányi előcsarnokában termelői piacot nyitott, méghozzá olyat, amelyet egyetlen, málnát kínáló eladónő testesített meg – miközben a község valódi termelői piaca háromszáz méterrel odébb működik, huszonöt-harminc árussal.

Az egyetlen málnaárus jelentette hát a jogi kiskaput. Még mondják, hogy egy fecske nem csinál nyarat!

– Szalóczi Katalin –
hirdetés


hirdet�s