Párhuzamos

Akt.:
A sci-fi irodalom művelői időnként előjönnek a párhuzamos univerzumok elméletével, amiről az olvasók is úgy tudják, ilyen nincsen is, hogy egy másik világban ugyanúgy létezünk, csak másként élünk, de olyan jó ilyenről néha elálmodozni. Pedig párhuzamos univerzumok igenis léteznek, ráadásul pont az a szerencsés helyzet alakult ki, hogy ez is Magyarországon valósult meg. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Azt mondja az egyik Magyarország, dübörög a gazdaság, azt mondja a másik, megtorpant a gazdaság, megingott a befektetői bizalom. Azt mondja az egyik Magyarország, az egészségügyben minden rendben, azt mondja a másik, menekülnek az orvosok, az ápolók, széthullóban a rendszer, nincsenek műszerek, eszközök. Azt mondja az egyik Magyarország, jó ötlet volt az iskolák államosítása, azt mondja a másik, káosz van az oktatásban, késnek a kifizetések, a szülőkkel vetetik meg a krétát. Azt mondja az egyik Magyarország, ebben a hazában nincs éhező gyerek, a téli szünetben nem kell erre költeni, azt mondja a másik, hétfőnként némely gyerek teljesen kiéhezve érkezik az iskolába. Azt mondja az egyik Magyarország, egyre csökken a munkanélküliség, azt mondja a másik, a közfoglalkoztatás álmegoldás, csak a szegénységet növeli.

Szegény sci-fi-írók, szegényebbek lettek egy témával.

Bánhegyi Gábor0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s