Jegyzet: Otthon nélkül, nálunk

Jegyzet: Otthon nélkül, nálunk
A házunk előtt álló terebélyes hársfa nem csak a tea kóbor szerelmeseit szólítja szüretelésre virágzás idején. A védett zug oltalmat jelent az idő enyhébbre fordultával rendszeresen megjelenő, vélhetően a hajléktalan szállóról tavasszal kiköltöző vendégeinknek is.  Pap Gyula jegyzete

Először egyedül jött emberünk, egy-két évig magányosan birtokolta éjjeli szállását, majd valószínűleg a kedvező tapasztalatok birtokában ketten érkeztek. Elfértek a nagy fa alatt, nem szólította meg bántón őket senki. Ha szóba is elegyedtek a háziakkal semleges témák, egy-két eszköz kölcsönkérésére korlátozódott a viszony. Egy alkalommal udvariasan érdeklődött a törzslakó: nem okoz-e gondot jelenlétével. Zavarbaejtő felvetésére valami olyasmit reagáltam, hogy ellenkezőleg, hasznos a helyzet: így legalább nincs egyedül a parkoló. Megnyugodva bandukolt vissza szálláshelyére, megigazítva a frissen beszerzett hungarocell fekhelyet.

Ha kitiltanák őket a közterületekről – bár eddig nem jutott eszünkbe ez az önző szempont – mi valószínűleg lépéseket teszünk a „hársfa alja” magánterületté nyilvánítása ügyében.

Pap Gyula

 

Címkék: ,