Öngól

Öngól
© Fotó: Kozma István
Euforikus hangulatban telnek napjaink, soha nem látott egység, valóságos áhítat lengi be a levegőt Magyarországtól Franciaországig, sőt a világ számos pontján vált ki minden elképzelést felülmúló kellemes visszhangot labdarúgó-válogatottunk remek szereplése az Európa-bajnokságon. Nem csak az önbizalom-akkumulátorok töltődnek csurig, csoportpszichológusok elemzik az „Eb-őrületet”, nincs ember, akit hidegen hagynának a fejlemények. Pap Gyula jegyzete.

Komoly előrejelzések mutatnak rá: a gazdaság is meglendülhet a siker következményeként. Példamutató a miniszterelnöknek, az ország vezetésének és számos honfitársunknak az időt, pénzt és fáradtságot nem kímélő hozzáállása, akik a helyszínen követik az eseményeket, közvetlenül fürödve a sikermámorban.

Az orosz elnök ezzel szemben állítólag nem nézte a csapatuk kieséséhez vezető utolsó meccset, a saját szakértőik szerint a 60-as évek színvonalán teljesítő, egykor ütős gárda ezúttal porig égett. Kérdés, hogy mi lesz velük, mennyire veti ez vissza népgazdaságukat, de valószínűleg felerősödnek a hangok, megfogalmazódik a kérdés: ezek a lúzerek fognak nekünk atomerőművet építeni?

Pap Gyula