Jegyzet: Nonprofit

Pap Gyula
Pap Gyula
Azt hiszem a mai helyzetben helyes, ha üdvözlünk minden racionális döntést, ésszerűsítésre irányuló törekvést, ha csökkennek a döntési szintek, egyszerűsödik egy-egy megavállalat szervezeti felépítése.&nbspPap Gyula jegyzete.

Hiszen a párhuzamos működés zavart és lassú feladatmegoldást eredményezhet. Az intézkedések rossz hatásfokúakká, időigényesekké és bonyolultakká válnak. Ha a „merész” döntés megszületett, nem kellene megállni félúton. Elég a nyugdíjrendszer évtizedes kudarcát említeni, a források és a finanszírozás szétválasztásának hibás iskolapéldájaként. Lehet, hogy nem is csak az „utca emberének” naiv felvetése, hogy a hálózat működtetéséből befolyt pénzeket érdemes lenne egy rendkívül rövid, jól nyomon követhető úton oda visszatáplálni, ahol építik, csínosítják az útrendszert, küzdenek a „túlerőben lévő” kátyúk ellen, az időjárás egyre kevésbé kiszámítható fordulataival szemben.

Mert kevés pénzből a legnagyobb szorgalom, szakmai odafigyelés mellett is csak olyan munkát lehet végezni, amelyben végül is tényleg nem sok haszon lesz.

– Pap Gyula –