Rejtély

Rejtély
© Fotó: Bujdos Tibor
Most már meglehetősen nehéz követni, hogy ki mikor és miért sztrájkol az iskolákban. Hegyi Erika jegyzete.

A pénteki munkabeszüntetés például eredetileg úgy indult, hogy a Tanítanék mozgalom újabb polgári engedetlenséget hirdetett erre a napra, mert az oktatás irányítói nem hajlandók elmenni a Civil Közoktatási Platform tagjaihoz tárgyalni.

Végül a sztrájkot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hirdette meg, melyet hivatalosan a nagyobb pedagógus-szakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete nem támogatott. Ők jövő hét szerdára szerveznek egész napos, országos sztrájkot, amit viszont a PDSZ is támogat.

A követelések sem teljesen egyformák. A PSZ-nek van 25 pontja, a Civil Közoktatási Platformnak 12, a PDSZ-nek szintén 12. Pedig a lényeg ugyanaz: mindannyian azt szeretnék, ha jól működő iskolákban egészséges, tehetségüket kibontakoztatni tudó diákokat nevelhetnének.

Hogy ezt az oktatás irányítói miért nem akarják (mert egyelőre csak tárgyalgatnak, de igazi változás nem történt), és hogy a pedagógusok miért nem együtt akarják, ez aztán a rejtély!

Hegyi Erika


Sztrájkkal követelték az igazi változásokat, a Herman is így tett

Néhány megyénkbeli iskolában pénteken az első két tanítási órában nem órát tartottak a pedagógusok, hanem sztrájkot. A kétórás munkabeszüntetést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hirdette meg, de csatlakozott hozzájuk a Tanítanék mozgalom, valamint a Civil Közoktatási Platform is.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s