Friss hírek

2009.09.11. 22:24

EGÉSZSÉG - A brit nõk 40 százaléka nem jó méretû cipõt hord a divat kedvéért

<p>A brit nõk 37 százaléka a divat kedvéért olyan cipõt is megvesz, amely számukra nem megfelelõ méretû. A férfiaknál 17 százalék vásárol rossz méretet - derült ki egy kétezer fõs vizsgálatból, amelynek eredményeit hétfõn ismertette weboldalán a BBC.</p>

A nõk 80 százalékának vannak különféle lábproblémái, mint a tyúkszem vagy a benövõ köröm, de mindkét nemnél csak 40 százalék fordul az ilyen gondokkal szakemberhez.

A problémák nagy részét pedig a rosszul megválasztott lábbeli okozza. A tûsarkú cipõ a szakemberek szerint valóságos gyilkos, de mindennél rosszabb a magas sarkú körömcipõ, mert nem tartja a lábat, és általában túl szûk az ujjaknál.

A hozzáértõk tudatában vannak annak, hogy hiába is próbálnának fellépni a divat ellen. De szerintük már az is valami lenne, ha a nõk nem egész nap volnának szünet nélkül tûsarkúban. Mindennapi viseletre elvileg a legfeljebb 4 centiméter magas sarkú és kerek orrú cipõ volna jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!